Thursday, 30 April 2009

Kjeks med sjokoladebiter

Denne oppskriften har jeg fra et forum jeg av og til besøker. Veldig gode er de!

Maryland Cookies (ca 30-32 stk - 2 stekeplater)

200 g margarin (jeg bruker bare meierismør)
125 g sukker 
125 g brunt sukker
2 egg
275 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 g mandler
1 plate kokesjokolade (Foretrekker Freias kokesjokolade selskapssjokolade - den med mørkebrun innpakning)

Alt sukker røres med margarin. Rør inn eggene, ett om gangen. 
Tilsett (sikt inn) mel og bakepulver. Hakk mandlene og sjokoladen grovt og bland det inn.
Settes med skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir (eller smurt plate men det blir mer griseri og oppvask...) 
Jeg bruker en spiseskje full til hver cookie, og setter 4 x 4 på en stekeplate. 
Stekes i 200 grader midt i ovnen i 10-12 minutter. Pass på tiden og stekingen! 
I min ovn tar det mellom 10 og 11 minutter å steke ferdig, så følg med etter de første fem minuttene! 
De siger litt utover ved steking, og blir ca 1 cm tykke og 6-8 cm i diameter. 
De skal være en nyanse lysere enn "stekt pepperkake"-farge (litt mørkere enn vanlige småkaker altså). 
De kan fort bli brent i kanten og under om de ikke blir tatt ut i tide, og tykkelse og steketid spiller selvsagt en rolle på hvor sprø de blir. 
Men om de blir myke inni så er de like gode. 
Jeg vil anbefale å steke en "prøvekake" først slik gammeldagse husmødre gjorde når de bakte småkaker med ukjent oppskrift, 
og den må avkjøles helt før man vet hvor sprø den blir...


No comments:

Post a Comment