BANANMUFFINS
250 g mel, gjerne en blanding av fint og sammalt hvete og havregryn.
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
2-3 bananer, ca. 350 g med skall (fin maate aa faa brukt opp overmodne bananer!)
1 egg
85 g smeltet smoer, eller litt under 1 dl olje
1 3/4 dl kulturmelk/vanlig melk
evt. 100 g hakkede noetter om du vil
I ovn ved 200 grader i ca. 20 min.
Bland alt det toerre + evt. noetter. Skrell bananene og mos dem med en gaffel. Visp sammen egg, smoer og melk, og roer inn bananene og det toerre. Roer minst mulig.
Fordel roeren i godt smurte muffinsformer eller papirformer, og stek midt i ovnen til de er gjennomstekte. De blir ikke brune oppaa saa ikke stek de for lenge.
Avkjoeles i formene i 10 min. foer de hvelves paa rist. Eller spis de med en gang mens de er varme saann som jeg gjoer.
Disse blir skikkelig saftige og gode! Man kan godt tilsette 100 g sukker om man vil, men jeg syns de blir mer enn soete nok uten. Og da saerlig hvis bananene er godt modne.
Oppskriften ser kanskje litt rar ut, men det er fordi jeg vanligvis bruker en oppskrift som basis og setter til eller tar bort som jeg lyster.
No comments:
Post a Comment