Tuesday, 12 May 2009

Linser

Linser er godt og lettvint, og fint å erstatte poteter med. 

Denne retten lager jeg ofte, men jeg tror faktisk aldri jeg har fulgt oppskriften helt. Jeg har ikke alltid alle ingrediensene, og dessuten så er jeg tilhenger av "Man tager hvad man haver" prinsippet. :) Jeg bruker gjerne hermetisk tomat og det jeg måtte ha av grønnsaker og krydder. Godt blir det uansett!

Fint som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som en egen rett med litt brød og kanskje en salat til.

SPICY AUBERGINE DHAL

3 ss olje
2 finhakkede løk
4 hvitløksbåter
1 ts revet frisk ingefær
1 ss karve
1 ss svarte sennepsfrø
2 ss carrypulver
175 g røde linser
1 aubergine i biter
8 cherrytomater
8 ss frisk koriander
6 dl vann

Stek løk, hvitløk og krydder. Tilsett linser og vann, og kok opp. Tilsett aubergine og tomater, og lad det hele småkoke i 25-30 minutter.

Dryss koriander over og server.

No comments:

Post a Comment